keresés:
kezdőlapcégünkrőlszolgáltatásokkereskinálletöltések/áraklinkekkapcsolat  
   
 
  hasznos információk
  cégnév kereső
  partnereink
  adóhumor
  jelentkezési lap
   
 
Bejelentkezés:
 
rólunk mondták:  
 
  Aktuális hírek
Untitled Document
Óriási lejtőn van az építőipar
2012.09.10 15:50:19

A tavalyi, enyhén optimista várakozások ellenére az építőipar 2012-ben sem tud fejlődni, az iparág szereplői újból - immár hetedik éve - további hanyatlásra számítanak. Az építőipari vállalatok csökkenő eladásokról és megrendelésekről, valamint tovább romló kapacitáskihasználtsági adatokról számolnak be - derül ki "A magyar építőipar 2012" című kiadványból, melyet a CEEC Research a KPMG magyarországi irodájával együttműködve 100 építőipari vállalat megkérdezésével készített

A magyar építőipar immár 2006 óta folyamatosan hanyatlik. Tavaly 7,7 százalékos volt a visszaesés, a tavalyi tanulmányban megszólalók az iparág valamivel kisebb mértékű, 5 százalékos szűkülésére számítottak. "Egy évvel ezelőtt az építőipari társaságok még arra számítottak, hogy 2012-ben újra növekedési pályára állhat az iparág, most azonban már 7,8 százalékos csökkenést jósolnak. Mindez a nehéz gazdasági környezet következménye, melyben a beruházások száma is tovább csökken" - kommentálta az eredményeket Jirí Vacek, a CEEC Research igazgatója.

A jövő évre vonatkozó előrejelzéseikben a cégek nagyon óvatosak: minden tizedik nem tudja előrejelezni a szektor teljesítményének alakulását, közel felük szerint további hanyatlás várható. Összességében a válaszadók az iparág 2,2 százalékos csökkenésére számítanak.

A válaszadók úgy érzik, növekedési lehetőségeiket több, tőlük független tényező korlátozza. Egyrészt a bürokráciát említik, de gondot okoz az is, hogy nehezen jutnak hitelhez, és a megrendelések száma is csökkent mind a magán-, mind az állami szektor részéről. A megkérdezettek 61 százaléka nyilatkozott arról, hogy kevesebb megrendelése van, mint egy évvel ezelőtt.

2012-ben az építőipar eladásai is csökkennek, átlagosan 7,7 százalékkal. Ennek fő oka továbbra is az, hogy a cégeknek nagyon rövid időszakra, jelenleg mindössze 2,7 hónapra előre vannak szerződéses megrendeléseik. A vállalatok kapacitáskihasználtsága is csökkent az előző évhez képest: 59 százalékra a 2011-es 65 százalékról.

Mindemellett azonban 2011-hez képest csökkent azoknak a cégeknek az aránya, amelyek nyereség nélkül, vagy kisebb veszteség mellett is elvállalnak megbízásokat. A megkérdezettek mindössze 31 százaléka nyilatkozott erről, miközben tavaly még 41 százalék volt az arányuk. "A legfőbb oka ennek a változásnak, hogy a vállalatok belátták, ez fenntarthatatlan. Ahhoz, hogy a céget életben tartsák, nem elég éppen csak az aktuális építkezés költségeinek fedezésére keríteni újra és újra pénzt" - tette hozzá Jirí Vacek.

A következő 12 hónap legfontosabb prioritásának a működési hatékonyság fejlesztését tartották a cégvezetők. Ebben a folyamatban a legfontosabb a költségek további leszorítása, de csak az elvárt minimális haszon biztosítása mellett.

 
  Ezúton szeretném megköszönni csapatuk gyors és precíz munkáját. Messzemenőkig meg vagyok elégedve szakszerű munkájukkal.

Köszönettel: Kisgyörgy Krisztina
Fantasztikus, hogy milyen hatékony, barátságos és gyakorlattal rendelkező csapatuk van. Cégem veszteséges volt és teljesen kilátástalan volt számomra, hogy sikerül valaha eladnom!

Teljes mértékben ajánlom mindenkinek az önök szolgáltatásait!

Miklósi Bernadett
Többen meglepődnek, hogy elégedettek vagyunk a székhely szolgáltatónkkal és az irodai háttérbiztosítással, ez úgy tűnik, ritkán fordul elő.
Nem sok tapasztalatom volt ez idáig a Cégeladását segítő közvetítő cégekkel kapcsolatosan, így összehasonlítási alapom sincs, azonban a Cégüzlet Kft. iroda által nyújtott szolgáltatásról csak pozitívumot tudok elmondani.
A beszélgetés során teljes körű tájékoztatást kaptam arról, hogy hogyan készítsem fel, mikor érdemes és mennyit ér az általam tulajdonolt vállalkozás. Valamint lehetőséget, hogy elmondhassam - mint jelentkező - az én elvárásaimat. Kiso Kft.
 
  ugrás a lap tetejére Egy biztos pont az üzleti világban Általános szerződési feltételek  
       
  Cégüzlet kft. 2010©

Központi elérhetőség:
1137 Budapest
Radnóti Miklós út 38. 3em. 14.
(23 kaputelefon)
Ügyfélszolgálat:
Hétfőtől - péntekig: 08.00-17.00
tel: +36 1/787-0804
Fax : +36 1/784-3303
ceguzlet@ceguzlet.hu