keresés:
kezdőlapcégünkrőlszolgáltatásokkereskinálletöltések/áraklinkekkapcsolat  
   
 
  hasznos információk
  cégnév kereső
  partnereink
  adóhumor
  jelentkezési lap
   
 
Bejelentkezés:
 
rólunk mondták:  
 
 
Untitled Document
Újabb magyar cégek húzták le a rolót

Tavaly havonta átlagosan 340 építőipari céggel szemben indult végelszámolás, az elmúlt három hónapban azonban számuk már havonta 590-re emelkedett az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint.

Mind a frissen közzétett felszámolások, mind a végelszámolások számát tekintve 2012 májusa az építőiparban minden idők legrosszabb hónapjai közé tartozik: felszámolásból a valaha volt harmadik legtöbb, 418 indult el a hónap során, ennél többet csak tavaly júniusban és novemberben regisztráltak, végelszámolásból pedig 619-et kezdeményeztek, aminél többet csak 2012 márciusban mutatott a statisztika.

Az Opten csütörtöki közleményében Tóth Tamás, a cég ügyvezető igazgatója úgy véli: a jelenség mögött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) határozott fellépése húzódik meg, ugyanis egyre több cég adószámát függesztik fel, ami általában a vég kezdetét jelenti az érintett vállalkozások számára. Az ok rendszerint a pénzügyi beszámoló leadásának elmulasztása, illetve az, hogy a vállalkozás nem érhető el a székhelyén. Az utóbbi időben a NAV komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy ily módon is tisztítsa a cégvilágot, az idén eddig több mint 11 ezer társaság adószámát függesztette fel - jegyezte meg Tóth Tamás.

Ezeket a cégeket idővel kényszer-végelszámolják vagy törlik a hatóságok. A NAV által indított kényszer-végelszámolások többsége később felszámolásba fordul, így a felszámolások számának alakulására is hatással van a hatósági fellépés. Az idén a jogszabályváltozások következtében várhatóan előtérbe kerülnek a kényszertörlési eljárások, melyek során cégbírósági hatáskörben kerülhet sor cégek törlésére. Tóth Tamás szerint az adószám felfüggesztését követő kényszer-végelszámolás, kényszertörlés egyre több céget ér el az építőiparban is.

 
 
  A beszélgetés során teljes körű tájékoztatást kaptam arról, hogy hogyan készítsem fel, mikor érdemes és mennyit ér az általam tulajdonolt vállalkozás. Valamint lehetőséget, hogy elmondhassam - mint jelentkező - az én elvárásaimat. Kiso Kft.
Fantasztikus, hogy milyen hatékony, barátságos és gyakorlattal rendelkező csapatuk van. Cégem veszteséges volt és teljesen kilátástalan volt számomra, hogy sikerül valaha eladnom!

Teljes mértékben ajánlom mindenkinek az önök szolgáltatásait!

Miklósi Bernadett
Többen meglepődnek, hogy elégedettek vagyunk a székhely szolgáltatónkkal és az irodai háttérbiztosítással, ez úgy tűnik, ritkán fordul elő.
Jó volt Önökkel beszélgetni, mert végre valaki olyan partnerre találtam, aki kreatívan gondolkodik a dolgokról, aki érzi és tudja mi a teendő, hogy cége folyamatosan és jól működjön.
Szakértelem, precízség, pontosság, gyorsaság = CÉGÜZLET Kft.
Mindent köszönök!
 
  ugrás a lap tetejére Egy biztos pont az üzleti világban Általános szerződési feltételek  
       
  Cégüzlet kft. 2010©

Központi elérhetőség:
1137 Budapest
Radnóti Miklós út 38. 3em. 14.
(23 kaputelefon)
Ügyfélszolgálat:
Hétfőtől - péntekig: 08.00-17.00
tel: +36 1/787-0804
Fax : +36 1/784-3303
ceguzlet@ceguzlet.hu