keresés:
kezdőlapcégünkrőlszolgáltatásokkereskinálletöltések/áraklinkekkapcsolat  
   
 
  hasznos információk
  cégnév kereső
  partnereink
  adóhumor
  jelentkezési lap
   
 
Bejelentkezés:
 
rólunk mondták:  
 
 
Untitled Document
Újabb magyar cégek húzták le a rolót

Tavaly havonta átlagosan 340 építőipari céggel szemben indult végelszámolás, az elmúlt három hónapban azonban számuk már havonta 590-re emelkedett az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint.

Mind a frissen közzétett felszámolások, mind a végelszámolások számát tekintve 2012 májusa az építőiparban minden idők legrosszabb hónapjai közé tartozik: felszámolásból a valaha volt harmadik legtöbb, 418 indult el a hónap során, ennél többet csak tavaly júniusban és novemberben regisztráltak, végelszámolásból pedig 619-et kezdeményeztek, aminél többet csak 2012 márciusban mutatott a statisztika.

Az Opten csütörtöki közleményében Tóth Tamás, a cég ügyvezető igazgatója úgy véli: a jelenség mögött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) határozott fellépése húzódik meg, ugyanis egyre több cég adószámát függesztik fel, ami általában a vég kezdetét jelenti az érintett vállalkozások számára. Az ok rendszerint a pénzügyi beszámoló leadásának elmulasztása, illetve az, hogy a vállalkozás nem érhető el a székhelyén. Az utóbbi időben a NAV komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy ily módon is tisztítsa a cégvilágot, az idén eddig több mint 11 ezer társaság adószámát függesztette fel - jegyezte meg Tóth Tamás.

Ezeket a cégeket idővel kényszer-végelszámolják vagy törlik a hatóságok. A NAV által indított kényszer-végelszámolások többsége később felszámolásba fordul, így a felszámolások számának alakulására is hatással van a hatósági fellépés. Az idén a jogszabályváltozások következtében várhatóan előtérbe kerülnek a kényszertörlési eljárások, melyek során cégbírósági hatáskörben kerülhet sor cégek törlésére. Tóth Tamás szerint az adószám felfüggesztését követő kényszer-végelszámolás, kényszertörlés egyre több céget ér el az építőiparban is.

 
 
  Szinte már biztos volt, hogy nem tudom a Cégemet megmenteni, de a Cégüzlet Kft. sikeresen megoldotta a problémámat. Nagy Sándor Budapest
Nem sok tapasztalatom volt ez idáig a Cégeladását segítő közvetítő cégekkel kapcsolatosan, így összehasonlítási alapom sincs, azonban a Cégüzlet Kft. iroda által nyújtott szolgáltatásról csak pozitívumot tudok elmondani.
Többen meglepődnek, hogy elégedettek vagyunk a székhely szolgáltatónkkal és az irodai háttérbiztosítással, ez úgy tűnik, ritkán fordul elő.
Szakértelem, precízség, pontosság, gyorsaság = CÉGÜZLET Kft.
Mindent köszönök!
Kiváló szolgáltatás, olcsó és rejtett költségek nélküli. Ajánlom mindenkinek!
Rácz Zsuzsanna Budapest
 
  ugrás a lap tetejére Egy biztos pont az üzleti világban Általános szerződési feltételek  
       
  Cégüzlet kft. 2010©

Központi elérhetőség:
1137 Budapest
Radnóti Miklós út 38. 3em. 14.
(23 kaputelefon)
Ügyfélszolgálat:
Hétfőtől - péntekig: 08.00-17.00
tel: +36 1/787-0804
Fax : +36 1/784-3303
ceguzlet@ceguzlet.hu