keresés:
kezdőlapcégünkrőlszolgáltatásokkereskinálletöltések/áraklinkekkapcsolat  
   
 
  hasznos információk
  cégnév kereső
  partnereink
  adóhumor
  jelentkezési lap
   
 
Bejelentkezés:
 
rólunk mondták:  
 
 
Untitled Document
Nincs kegyelem, egyből viszi a pénzed az adóhatóság

Gőzerővel gyűjti a pénzt az adóhatóság a költségvetésnek: május végéig 156,6 milliárd forintot szedett be végrehajtásból, ami 6,7 százalékkal több, mint egy évvel korábban - közölte a feketelista.hu. Amit csak lehet, egyből visz a számláról az adóhatóság: az év első öt hónapjában 11,7 százalékkal nőtt az inkasszók száma és összességében csaknem 20 százalékkal több tartozást egyenlített ki ily módon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Ugyanakkor 12,6 százalékkal csökkent az ingó-, és 23,7 százalékkal az ingatlanárverés.

Május végéig, a "feketelista.hu" portál összegzése szerint 134 800 esetben rendelt el cégek ellen az adóhatóság adóvégrehajtást, szemben az egy évvel korábbi hasonló időszakkal, amikor 130 400 végrehajtási határozat született - közölte Iklódi András, a feketelista.hu főszerkesztője. Leggyakrabban és legeredményesebben az inkasszót alkalmazzák. Ha ez nem vezet eredményre, az ingó-, illetve az ingatlan-végrehajtás megfelelő kombinációja következik. Az ingóvégrehajtás jellemzően gépjármű-foglalásra, üzletrész- és követelésfoglalásra, vagy az értékesíthető árukészlet, illetve gép, berendezés foglalására irányul.

Az adóhatóság tapasztalatai szerint a folyamatosan növekvő számú adóstól - egy adósra vetítve - mind kevesebb összeg szedhető be. Egyre több a nem működő gazdálkodó és a vagyontalan adóhátralékos száma. Az adóhatóság hatékonyabb és erélyesebb fellépésével magyarázható, hogy ilyen körülmények mellett az összes adóhátralékot az egy évvel korábbihoz képest 19,8 százalékkal sikerült csökkenteni.

A legutóbbi adatok szerint az összes adóhátralék az egy évvel korábbi 2338,4 milliárd forintról 1875,9 milliárdra csökkent. Ebből 1706,1 milliárd forint esik a gazdálkodó szervezetekre, ami 21,2 százalékkal kevesebb, mint tavaly ilyenkor. A kép azonban mégsem ennyire rózsás, hiszen a hátralékállományból 1350,5 milliárd forint a nem működő gazdálkodó szervezetekre jut, és ebből 1143,9 milliárd forint felszámolással érintett, a kinnlevőség behajtása tehát meglehetősen kétséges. A működő gazdálkodó szervezetek hátraléka viszont egy év alatt 53,4 milliárd forinttal csökkent.

Adóvégrehajtások összegzése 2001 óta

Öt cég ellen már hatszor rendelt el végrehajtást az adóhatóság csak az idei évben, 16 társaság pedig öt alkalommal kapott végrehajtási végzést. A feketelista.hu kimutatása szerint szép számmal vannak olyan notórius adósok, amelyeknek a neve már hússzor-harmincszor szerepelt a szégyenfalon. Összesen 213 696 gazdálkodó szervezet került fel a listára 2001 januárjától, amióta nyilvánosságra hozzák az adó-végrehajtási határozatokat. Sok olyan cég van, amelyik szinte minden alkalommal szerepelt a kipellengérezettek között. Az adósok mindaddig szerepelnek a listán, amíg végrehajtás alá vont adótartozásuk van.

A portál által összeállított százas toplistát évek óta a kaposfői Barbix 2000 Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. vezeti; a Somogy megyei adóhatóság a cég ellen eddig összesen 39 alkalommal indított adóvégrehajtást. Vele együtt tizenhárom cég neve szerepel a listán legalább 30 végrehajtással. Így a kaposvári Natur Árkánum Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., amelynek vezetői négy év alatt összesen 36 alkalommal találkoztak az adóvégrehajtókkal. A képzeletbeli szégyendobogó második fokára - holtversenyben - a kaposvári Hír-Manó Szolgáltató és Kereskedelmi Bt. is felállhat, ugyancsak 36 végrehajtási eljárással. Ellene az első végrehajtást 2008 májusában rendelte el a Somogy megyei adóhatóság, a legújabbat idén májusban.

Harmincötödik elmarasztalásával megközelítette az "élen" végzőket a Kapos-Petrol 2005 Szolgáltató és Kereskedelmi Kft., mindezt alig négy év alatt gyűjtötte össze. Az "öröklistán" - 34 végrehajtás elrendelésével - további három cég szerepel: a balatonboglári VG Komplex Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a szekszárdi HB Szerelőipari Bt. és a závodi Térkő Center Kereskedelmi Kft.

 
 
  EVÁ-s cégre volt szükségem és a Cégüzlet Kft. segített számomra ideális céget találni. Gyors ügyintézés, megbízható cég! Ajánlani tudom mindenkinek. - Szombathely
Kiváló szolgáltatás, olcsó és rejtett költségek nélküli. Ajánlom mindenkinek!
Rácz Zsuzsanna Budapest
Fantasztikus, hogy milyen hatékony, barátságos és gyakorlattal rendelkező csapatuk van. Cégem veszteséges volt és teljesen kilátástalan volt számomra, hogy sikerül valaha eladnom!

Teljes mértékben ajánlom mindenkinek az önök szolgáltatásait!

Miklósi Bernadett
Cégüzlet kft. minden problémámat megoldotta egy csettintésre, mindenkinek csak ajánlani tudom Őket.
Rooter Kft. - Nagykanizsa
Többen meglepődnek, hogy elégedettek vagyunk a székhely szolgáltatónkkal és az irodai háttérbiztosítással, ez úgy tűnik, ritkán fordul elő.
 
  ugrás a lap tetejére Egy biztos pont az üzleti világban Általános szerződési feltételek  
       
  Cégüzlet kft. 2010©

Központi elérhetőség:
1137 Budapest
Radnóti Miklós út 38. 3em. 14.
(23 kaputelefon)
Ügyfélszolgálat:
Hétfőtől - péntekig: 08.00-17.00
tel: +36 1/787-0804
Fax : +36 1/784-3303
ceguzlet@ceguzlet.hu